غرب گیلان همچنان پیشگام در صادرات کیوی
به گزارش ملبهار، شهرستان مرزی آستارا در شمال غربی استان گیلان با داشتن سه راه زمینی، دریایی و ریلی با خارج از کشور از موقعیت ممتازی برای تجارت خارجی برخوردار بوده و مرزهای سه گانه آن برای صادرات ملی از جمله محصول کیوی فعال است و قرار گرفتن در کریدور شمال – جنوب و همسایگی با جمهوری آذربایجان، آستارا را به نقطه ای پررونق برای بازرگانی خارجی ایران از جمله میوه صادراتی کیوی تبدیل کرده است.
استان گیلان در حاشیه دریای خزر، مرز جمهوری آذربایجان و نزدیک به بازار اوراسیا با داشتن مزیت های بندری، تجاری، کشاورزی و همچنین نیروی کاربلد موقعیت مناسبی برای توسعه صادرات غیرنفتی در جمهوری اسلامی ایران دارد و در همین رابطه محصول پرخاصیت کیوی از محصولات با کیفیت این استان به شمار میآید و فعالیت شبانه روزی گمرکات آستارا در استان گیلان، زمینه صادرات این محصول در کنار سایر محصولات کشاورزی به خارج از کشور را فراهم کرده است.
کیوی، مهمترین محصول صادراتی منطقه است و در شهرستانهای آستارا و تالش بیشتر کشت میشود و با توجه به شرایط آب و هوایی و خاک مناسب گیلان باعث شده این استان، قطب تولید و صادرات این محصول در ایران باشد و همین مزیت ممتاز در راستای توسعه بازرگانی خارجی، بهرهمندی بیشتر مرزنشینان و تجار از مزایای مرز و افزایش ارزآوری قابل توجه است.
آستارا و تالش پیشگام در صادرات محصول استراتژیک کیوی
صادرات کیوی از اول مهرماه سال جاری از مرز صادراتی آستارا آغاز شده و براساس آمارهای موجود بیش از ۵۰ درصد محصول کیوی تولید شده در استان گیلان به کشورهای آذربایجان، روسیه، گرجستان، هند، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و کشورهای مجمع اوراسیا و همچنین حاشیه خلیج فارس صادر میشود و با توجه به اینکه کیوی تناسب اقلیمی خوبی با شمال کشور و بخصوص گیلان دارد، باید سعی شود این محصول کشاورزی با مزیت اقتصادی و پرسود منطقه بیشتر تولید و صادر شود.
کشت کیوی که از دهه ۷۰ در غرب استان گیلان رواج یافت و برخی شالیکاران با تغییر مزرعه خود به باغ کیوی، به تولید آن روی آوردند و هم اکنون به دلیل کیفیت خوب، بازار پسندی بالایی را در کشورهای همسایه به ویژه روسیه دارد و این کشور همسایه به دلیل موقعیت جغرافیایی و بازار مناسب، بستر خوبی برای فعالیت کشاورزان گیلانی، ارزآوری و کسب درآمد شده است و در همین رابطه تنها باید به کیفیت محصول توسط کشاورزان دقت شود تا این صادرات به صورت مستمر ادامه یابد.
آستارا صادرکننده بزرگ کیوی کشور
وجود باغ های وسیع و بازار مناسب خارجی مجاور، شهرستان آستارا را به یک حوزه بزرگ صادرات کیوی کشور مبدل کرده است. کشت کیوی مزیت های مهمی مانند اشتغالزایی، صادرات محصول، استفاده از زمینهای بایر و خارج شدن از کشت تک محصولی را به همراه داشته است. شهرستان مرزنشین آستارا در شمال غربی استان گیلان ظرفیت منحصر بهفردی هم در زمینه تولید و هم در صادرات محصول کیوی دارد که باید با بهرهگیری از یافتههای مراکز تحقیقاتی، از این ظرفیت به منظور بهینهسازی فرآیند تولید و افزایش محصول با هدف صادرات استفاده شود.
شهرستان آستارا طی سالهای اخیر در زمینه کشت، تولید و صادرات محصول کیوی بسیار موفق عمل کرده و شایسته حمایت ویژه دولتی است. این شهرستان غربی استان گیلان به لحاظ موقعیت مرزی خود به عنوان یکی از پایگاههای مهم در زمینه صادرات محصولات کشاورزی در سطح کشور محسوب میشود و این شرایط جغرافیایی فرصتی را برای اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم خانواده های آستارایی فراهم کرده است.
موقعیت مرزی و امکان صادرات کالا به خارج از کشور موجب شکلگیری مراکز بسته بندی محصولات کشاورزی با اشتغالزایی قابل توجه در آستارا شده است و حمایت از توسعه صنایع تبدیلی میتواند بیکاری را در این شهرستان ریشهکن کند.
محصول کیوی برای نخستین بار در سال ۱۳۴۷ توسط مهندس یونس ابراهیمی(پدر آستاراییالاصل کیوی و مرکبات ایران) وارد کشور شد و پس از استقبال شهروندان غرب استان گیلان و تمایل به مصرف این محصول پرخاصیت، نخستین باغ کیوی ایران توسط بخش خصوصی در آستارا احداث شد و هم اکنون ۹۵۰ نفر بهرهبردار در این زمینه در سطح شهرستان مرزنشین آستارا فعالیت میکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰