ماه رمضان امسال را برای کودکتان خاص کنید
به گزارش پایگاه خبری ملبهار از گروه ایرنا زندگی – ماه رمضان یکزمان خاص از سال است که میتواند یک تجربه هیجانانگیز برای کودکان باشد. از روزه گرفته تا افطاری دادن و شب گردیهای شبانه در ماه رمضان حال و هوای خاصی دارد که بهسختی میتوان آن را با کلمات توضیح داد. با همه حال و هوای ماه رمضان اما این ماه برای کودکان که درک درستی از روزهداری ندارند، سخت است؛ لذا خانوادهها با انجام کارهایی لازم است تا این ماه را برای کودکان جذاب کنند.
خانه را با کودکتان تزیین کنید
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان خانه را به همراه فرزندتان تزیین کرده و ماه رمضان امسال را خاطرهانگیزتر کنید. تزیینات زیبا مانند فانوسهای کاغذی، شمعهای معطر، بنر یا بادکنک تهیه کرده و بر روی آنها عبارت «رمضان مبارک» بنویسید. از بچهها در تزیین کمک بگیرید و از ایدهها و پیشنهادات آنها استفاده کنید.
به کودکان نحوه روزهگرفتن را بیاموزید
اگرچه کودکان قبل از رسیدن به سن تکلیف مجبور نیستند ماه رمضان را روزه بگیرند، اما میتوانید آرامآرام آنها را با مفهوم روزه آشنا کنید. شما میتوانید ارزشهای اسلامی را با توضیحدادن اهمیت روزه، یعنی تقرب به خدا به آنها القا کنید. با یادآوری مهمانیهایی که در آن به کودکان خوش میگذرد، ماه رمضان را مثل یک مهمانی خاص که میزبان آن خداوند است، توضیح دهید و از ویژگیهایی مانند صحبت باخدا، امید به استجابت دعا، مهربانی با دیگران و… صحبت کنید. همچنین با تشویق آنها به بیدارشدن برای سحر شروع کنید، سپس اجازه دهید چند ساعت از روز را روزه بگیرند. در این صورت، با رسیدن به سن تکلیف عادت میکنند از صبح تا غروب از خوردن و آشامیدن خودداری کنند. مهمترین مسئله این است که فرزندان شما باید متوجه شوند که روزه، خودکنترلی را میآموزد و مسلمانان را به خدا نزدیک میکند.
افطاری را با کودکان خود تهیه کنید
با مشارکت کودکان در تهیه افطاری میتوانید طرز تهیه غذاهای افطاری را به آنها آموزش دهید. حتی خوب است تا درباره گزینههای غذایی از کودکان مشورت گرفته و حتیالامکان مطابق سلیقه آنها غذا تهیه کنید. با این کار، آنها وقتی بزرگ میشوند همیشه خاطراتی را که در ماه رمضان با خانواده دارند به یاد خواهند آورد.
غذاهای موردعلاقه فرزندتان را آماده کنید
سعی کنید نحوه رفتارتان با کودکتان در این ماه متفاوت از ماه دیگر سال باشد. بهعنوانمثال، هنگام افطار پذیرایی را از فرزندتان آغاز کنید. همچنین با تزیین غذا و آمادهکردن غذای موردعلاقه کودکتان شوق رسیدن به لحظه افطار و پاداش شیرین روزهداری را در فرزندتان ایجاد کنید.
خوشاخلاق باشید
مشاهده آثار مثبت روزهداری یکی از راههای بسیار مؤثر برای پیبردن به اهمیت روزه و روزهداری است. نحوه رفتار باید بهگونهای باشد که کودک احساس کند بزرگترها بهخصوص پدر و مادر خوشاخلاقتر، مهربانتر و صبورتر شدهاند. مراقب باشید در این ماه رفتارهایی که باعث ایجاد محدودیت در کودک میشود از خود بروز ندهید. درست است که شما روزه هستید، دوست دارید زمان زیادی از روز را استراحت کنید و حوصله سروصدا ندارید؛ اما از آن طرف کودکتان هم حق دارد که بازی کند و در طول روز دلش غذا و تنقلات مختلف بخواهد؛ بداخلاقی شما برای ایجاد سروصدا یا برآوردهکردن خواستههای کودک تنها باعث دید منفی و نوعی زدگی نسبت به این ماه بزرگ در ذهن کودک خواهد شد.
افطاری دهید
افطاری دادن در ماه رمضان بسیار رایج است و امسال باتوجهبه تقارن ماه رمضان با عید نوروز، صلهرحم باشکوهتر از سالیان قبل برگزار خواهد شد.
به فرزندانتان اجازه دهید فهرست و منوی مهمانان را تهیه کنند. همچنین از آنها بخواهید مقداری از غذا را درست کنند. میتوانید در تهیه قسمتهایی از افطار که نیازی به استفاده از اجاقگاز یا برش با چاقو ندارند، کمک بگیرید.
تقویم ماه مبارک رمضان درست کنید
برای فرزندتان یک تقویم ماه رمضان درست کنید تا هر روز یک کار خوب انجام دهد و هر روز یک هدیه کوچک مثل خوراکی موردعلاقه، لوازمتحریر و… برای او در نظر بگیرید. بهاینترتیب بچهها بعد از انجام یک کار خیر، معنای ثواب که یکی از اهداف ماه رمضان است را درک میکنند.
عید فطر را جشن بگیرید
عید فطر، روز عیدی گرفتن از خداوند متعال است. چه خوب است که والدین این عید بزرگ را جشن بگیرند، کودکشان را با خود به نماز عید فطر ببرند و در نهایت با یک عیدی خوب این روز را برای فرزندشان خاطرهانگیز کنند. در صورت امکان نیز میتوانید هدیههای کوچکی درست کنید و از فرزندتان بخواهید که در نماز عید فطر آنها را به کودکان بدهد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰